Східну Україну в жовтні об’єднає Всесвітній день продовольства Назад

Східну Україну в жовтні об’єднає Всесвітній день продовольства

Осінній AGROPORT, який традиційно щорічно проходить у Харкові – це наймасштабніший форум для аграріїв східноукраїнського АПК України. Цього року форум відбудеться 5 жовтня при підтримці RIA.com.

    Осінній AGROPORT, який традиційно щорічно проходить у Харкові – це наймасштабніший форум для аграріїв східноукраїнського АПК України. Цього року форум відбудеться 5 жовтня при підтримці RIA.com.

    У 2016 році в Харківському AGROPORT взяли участь понад 170 компаній з 13 країн та майже 7000 відвідувачів. У 2017 році заплановано участь майже 200 як українських, так і іноземних компаній та 8000 відвідувачів. З кожним роком AGROPORT розширює свою географію та збільшує аудиторію прихильників. До цього року форум аграріїв відбувався у двох регіонах України східному і західному, а саме у Харкові та Львові, а з 2018 південний регіон також прийме AGROPORT у Херсоні.

Image title

    Традиційним щорічним партнером AGROPORT виступає ФАО (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН), яка в цьому році на заході планує підняття такого питання, як розвиток сільських територій, міграційні потоки та інвестиції в продовольчу безпеку.

    В рамках виставки та конференцій, що відбудуться в жовтні в харківському аеропорті під гаслом Всесвітнього дня продовольства, заплановано обговорення проблеми переорієнтації вітчизняного агровиробника на нові ринки, перспективи безпечної логістики, питання трудової міграції та продовольчої безпеки, які також пов'язані з адаптацією сільського господарства до змін клімату. Слід зазначити, що саме Харківська область, на думку багатьох міжнародних та національних експертів, може стати хабом у цьому питанні, що консолідує учасників програми, та об’єднує загалом Східну Україну.

    6 вересня у Києві відбувся круглий стіл: «Змінимо майбутнє міграційних потоків – інвестиції в продовольчу безпеку і розвиток сільського господарства», який ознаменував відкриття осіннього сезону AGROPORT 2017.

    У цьому заході взяли участь представники ФАО Михайло Малков та Фаррух Тоїров, заступник міністра АПК України Ольга Трофімцева, представники державних обласних адміністрацій України Євген Рищук, Олександр Нездюр та Наталія Хмиз президент компанії AgroGeneration Джон Шморгун та генеральний менеджер Агропорт Україна, Дмитро Титаренко.

Image title

    Обговорювали проекти ФАО направлені на підтримку урядів і партнерів у вивчені потенціалу регіонів та зміни міграційних потоків, які сприятимуть як зростанню матеріального добробуту населення, так і зміцненню регіональної та національної продовольчої безпеки.

    Всі питання, які обговорювались на круглому столі більш детально будуть представлені на східноукраїнській сесії в перший день AGROPORT.

    Учасники стратегічного форуму «World Food Day: Зовнішні та внутрішні ринки продовольства в Україні» зможуть долучитися до дискусії за участю профільного Міністерства, місцевої влади та представників агробізнесу, де буде проведений аналіз можливостей і бар’єрів в інфраструктурі внутрішніх ринків продовольства Східних регіонів України.

    Друга дискусійна панель буде присвячена огляду внутрішніх ринків: молочної продукції, зерновим та олійним культурам, ринку овочів та фруктів.

    Доступ до ринку для малих та середніх агровиробників шляхом розвитку ланцюжків доданої вартості, яка відбудеться 5 жовтня в рамках форуму, завершить перший день AGROPORT у Харкові.

    Участь у форумі безкоштовна за попередньою реєстрацією на сайті: agroport.ua



Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье